Toivon siemen

Toivon siemen on kaiken hyvän alku elämässämme. Toivo synnyttää voittavan elämän. Se uskoo aina parhaaseen jopa pahimmissa olosuhteissa. Jumalaan uskoville toivo on paljon enemmän kuin toive, kaipaus tai myönteinen näkemys: Se perustuu Jumalan lupauksiin, jotka löytyvät Hänen Sanastaan. Ne ovat lupauksia liikkua sinun puolestasi.

Meillä voi olla toivoa elämässä riippumatta siitä, mikä meitä ympäröi, koska palvelemme mahtavaa Jumalaa, joka välittää, tuntee meidät nimeltä ja ymmärtää sydämemme halut.

“Hän tietää, mitä on taivaassa ja maassa, ja Hän tietää, mitä te tuotte julki ja mitä salaatte. Jumala tietää, mitä ihmisen mielessä liikkuu.” (Koraani 64:4 / Jaakko Hämeen-Anttilan käännös)

Hän, joka tunsi meidät ennen kuin meidät edes muodostettiin äitimme kohdussa.

“Jumalalla on hallussaan tieto viimeisestä hetkestä. Hän lähettää sateen ja Hän tietää, mitä nainen kohdussaan kantaa, mutta yksikään sielu ei tiedä, mitä seuraavana päivänä ansaitsee eikä missä maassa kuolee. Jumala on Tietävä, Viisas.” (Koraani 31:34 / Jaakko Hämeen-Anttilan käännös)

Ehkä kohtaat takaiskuja työssäsi tai ihmissuhteissasi. Ehkä kamppailet taloudellisesti tai elämän paineet vain musertavat sinut. Jos se olet sinä, toivoa on vielä! Jumala on sinun puolellasi, ei sinua vastaan. Hänen resurssinsa ovat loputtomat. Hän sanoo:

“Kaiken varastot ovat luonamme, ja me lähetämme kaikkea määrän mukaan.” (Koraani 15:21 / Jaakko Hämeen-Anttilan käännös)

Hänen voimansa ja rakkautensa eivät tunne rajoja. Jumala on puolellasi. Älä anna vihollisen, Saatanan, omien ajatustesi tai kenenkään muun kertoa sinulle mitään muuta. Pidä toivo elossa äläkä koskaan anna periksi!

“Saatana pelottelee teitä köyhyydellä ja käskee teitä häpeällisiin tekoihin, mutta Jumala lupaa teille anteeksiannon ja vaurauden. Hän on Ymmärtävä, Tietävä.” (Koraani 2:268 / Jaakko Hämeen-Anttilan käännös)

Jumala on enemmän kuin tarpeeksi Jumala. Hänellä ei ole puutetta. Hänellä on aina ratkaisu. Jumala on valmis puhumaan sinulle, rohkaisemaan sinua ja joillekin pelastamaan sinut. Saanen kysyä, missä toivosi on tänään. Onko se ihmisissä? Omissa kyvyissäsi? Työssäsi? Ole kannustettu äläkä rakenna toivoasi minkään muun varaan kuin itse Jumalan. Ja luota Jumalaan: Jumala riittää edunvalvojaksi.

“… Jumala riittää meitä suojelemaan.” (Koraani 3:173 / Jaakko Hämeen-Anttilan käännös)

Hän on sinun kiinteä kalliosi, jossa kaikki muu maa on uppoavaa hiekkaa. Toivo tänään, toivo nyt! Joka pistää toivonsa Jumalaan ja luottaa Häneen, ei tule koskaan pettymään.

“Sano: Meitä kohtaa vain se, mitä Jumala on meille säätänyt. Hän on Herramme. Uskovaiset luottakoot Jumalaan.” (Koraani 9:51 / Jaakko Hämeen-Anttilan käännös)

Lähde: Käännetty suomeksi sekä kirjan että videon pohjalta Noble Words, Abolfazl Sabouri

Author: Editor