Kuinka tulla muslimiksi?

Ensinnäkin, jos katsot tätä sivua, koska ajattelet palaavasi islamiin, kiitos Allahille (alhamdulillah), että olet löytänyt oikean tien. Hyväksy siis vilpittömät onnittelumme sinulle. Palkitkoon Allah sinut tämän matkan tekemisestä ja siunatkoon Allah sinua laskemalla armonsa yllesi. Totisesti Allah on Yksi, joka johdattaa totuuden ja valon tielle. Rukoilemme, että saavutat vahvuutta, tietoa ja hengellisyyttä ja tulet erinomaiseksi esimerkiksi muille.

Muslimiksi tulemisen teko ei voisi olla yksinkertaisempaa.

Henkilön täytyy tehdä uskontunnustus, joka tunnetaan nimellä as-shahaadah.

Arabia on pyhän Koraanin kieli ja kuten näet alla, uskontunnustus on kirjoitettu arabialaisella transliteroinnilla kursivoiden sen tekemiseksi helpoksi sinulle. Suomenkielinen käännös on annettu alla lihavoituna.

Uskontunnustus

Kaikkien muslimien yhteinen uskontunnustus on:

Äsh-hädu ällää iläähä illällaah.
Todistan, ettei ole muuta palvomisen arvoista jumalaa paitsi Yksi Jumala, Allah (swt)

Wä äsh-hädu ännä Muhämmädär rasuulullaah.
Todistan, että Muhammad (saw) on Allahin (swt) Lähettiläs.

Henkilö, joka löytää uskon islamiin sydämessään, voi tulla muslimiksi lausumalla ylläolevan uskontunnustuksen. Kiitos Allahille (alhamdulillah).

Henkilöstä tulee muslimi, kun hän sanoo nämä sanat ja ilmaisee uskonsa.

Tämän lisäksi, shiiamuslimien yhtenä uskonkappaleena on usko imaamiuteen (imamah) ja tämän uskon todistamiseksi perään liitetään seuraava:

Wä äsh-hädu ännä ‘älijjun wälijullaah, wäsi’ rasuulillaah wä khalifätähu bilää fäsl.*

tai lyhyemmin:

“Wä äsh-hädu ännä ‘älijjun wälijullah.”

Eli merkitys suomeksi:

Ali on Allahin wali (mm. ystävä); selittäen että Ali (rauha hänelle) on wasi tai seuraava profeetta Muhammadista (rauha hänelle ja hänen perheelleen), Ali (rauha hänelle) on Muhammadin (rauha hänelle ja hänen perheelleen) jälkeen oleva kalifi (khalifa) ilman ketään toista henkilöä tai kalifaattia Muhammadin (rauha hänelle ja hänen perheelleen) ja Alin (rauha hänelle) välillä.

* Uskontunnustuksen kolmas osa ja selitys otettu kirjasta Introduction to Islam, Sayyed Mojtaba Musavi Lari, Foundation of Islamic C.P.W

Tämä uskontunnustuksen kolmas osa liittyy mm. Koraanin jakeeseen 5:3, jossa sanotaan “… tänään olen tehnyt teidän uskontonne täydelliseksi, saattanut armoni täydelliseksi ja valinnut islamin teidän uskonnoksenne…”

Jae ilmestyi Ghadir Khummissa ja osana puhettaan edeltäen tämän jakeen ilmestymistä profeetta Muhammad (rauha hänelle ja hänen perheelleen) nosti Imam Alin (rauha hänelle) käden ja ilmaisi, että hänestä tulee uskovaisten johtaja profeetan (rauha hänelle ja hänen perheelleen) jälkeen. Eli sanomalla tämän osan shiiamuslimi täydellistää uskonsa islamiin.

Lisätietoa:

Ghadir Khumm ja profeetan seuraajan nimittäminen
Mitä tarkoittaa mawla?

Nämä kolme uskontunnustuksen osaa tulevat vielä selvemmin esille jakeesta 5:55, jossa sanotaan “Totisesti teidän ystävänne (wali) on Allah ja Hänen lähettiläänsä (Muhammad) ja he, jotka uskovat ja rukoilevat, ja antavat hyväntekeväisyyteen kumartuessaan (ruku’ssa).”

Yksimielisesti kaikki oppineet tunnustavat, että tämä jae koskee Alia (rauha hänelle), joka antoi sormuksensa kerjäläiselle ollessaan kumartuneena ruku’-asennossa. Sanomalla tämän tunnustamme myös Alin (rauha hänelle) aseman imaamina profeetan (rauha hänelle ja hänen perheelleen) jälkeen.

Samaan viittaa jae 4:59, jossa sanotaan “Uskovaiset, totelkaa Jumalaa ja totelkaa profeettaa ja niitä teistä, joilla on valta (ulil amr)…”

Kun uskontunnustus on tehty, on suositeltavaa, että henkilö peseytyy erityisellä tavalla suihkussa suorittamalla ns. ghusl-pesun puhdistaakseen fyysisen ruumiinsa nyt, kun hän on hengellisesti puhdistautunut.

Muslimina tietyt islamin velvollisuudet ovat nyt pakollisia yksilölle, muttei ole mitään tarvetta tuntea pelkoa tai olla huolissaan tästä. Sinua on auttamassa monia lähteitä ja monia uusia veljiä ja siskoja, jotka ovat innokkaita avustamaan sinua.

Sinusta saattaa tuntua, että on paljon opittavaa, mutta yritä olla lannistumatta. Islam on valtava tiedon valtameri. Se on kokonainen elämäntapa, joka tarjoaa vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Voit oppia vähitellen omaan tahtiisi. On selvästi järkevää aloittaa opiskeleminen niistä velvollisuuksista, jotka ovat sinulle pakollisia, esimerkiksi päivittäiset rukoukset. Sen jälkeen kun pystyt suorittamaan nämä velvollisuudet, voit etsiä mistä tahansa valitsemastasi suunnasta. Muista, että Koraani kehottaa meitä etsimään tietoa ja “lue” oli ensimmäinen pyhälle profeetalle (rauha hänelle ja hänen perheelleen) paljastettu ilmestys (96:1). Kiitos Allahille (alhamdulillah), että sinulla on nyt mahdollisuus tehdä juuri tämä. Pidä mielessäsi, ettei sinun tarvitse välttämättä olla osaava teossa ennen sen tekemistä, on täysin sallittua, että suoritat rukouksesi lukemalla sanat kirjasta kunnes tiedät sanat ja teot ja muistat ne ulkoa. Jos Allah tahtoo (in shaa’ Allah), ponnistelemalla tällä tavalla tulet huomaamaan, että tieto tulee sinulle helposti.

Älä joudu sellaisen ajattelun vangiksi, että sinun pitäisi oppia kaikki ennen islamiinpaluutasi. Tämä viivyttäisi ehdottomasti sinun islamiinpaluutasi epämääräiseksi ajaksi. Jopa sellainen ajattelu, että sinun pitäisi oppia ensisijaiset perusasiat palataksesi islamiin aiheuttaisi tarpeettoman viivytyksen. Kukaan meistä ei voi olla varma, milloin kuolema ottaa meidät, joten emme ole sellaisessa asemassa voidaksemme ennaltanähdä, että Allah antaisi meille tarpeeksi elämää, jos lykkäisimme kääntymistämme. Kun tunnistat, että islam on oikea tie, silloin on korkeasti suositeltavaa palata islamiin välittömästi lausumalla uskontunnustus ja sitten jälkeenpäin jatkaa tietosi syventämistä.

Lopulta, muista pyytää Allahia auttamaan sinua oppimisessa ja ymmärtämisessä.

Imaami Ali (rauha hänelle) sanoi: “Kaikkein rakastetuin teko maan päällä Allahin, Kaikkivaltiaan edessä on rukous, ja paras jumalanpalvonta on siveys ja hurskaus.”

Imaami Sadiq (rauha hänelle) sanoi: “Uskovainen muslimi, jonka pyyntöihin Allah ei vastannut tässä maailmassa, toivoo ettei yhtäkään niistä olisi hyväksytty, kun hän näkee tuonpuoleisessa palkintojen yltäkylläisyyden (jotka annetaan hänelle, kun niihin ei vastattu ja kärsiessään vaikeuksia tässä maailmassa).”

Lisätietoa islamin perusteista:

Uskon juuret (usul ad-diin)

Uskon haarat (furu ad-diin)


Lähde: Artikkelin alunperin kirjoittanut ConvertsToIslam.com, suomennettu ja täydennetty lyhentäen heidän luvallaan.

Author: Editor