Saarna ramadan-kuukauden toivottamiseksi tervetulleeksi

Profeetta Muhammad (rauha hänelle ja hänen perheelleen) piti vaikuttavan saarnan ramadan-kuukauden toivottamiseksi tervetulleeksi. Hän sanoi:
 
Oi ihmiset! Allahin kuukausi on tullut siunauksiensa, armonsa ja anteeksiantonsa kanssa teidän yllenne. Se on pidetyin kaikista kuukausista Allahin kanssa: sen päivät ovat päivistä parhaimpia, sen yöt ovat öistä parhaimpia, ja sen tunnit ovat tunneista parhaimpia. Se on kuukausi, jona teidät on kutsuttu Allahin vieraiksi ja on asetettu niiden joukkoon, jotka ovat Allahin kunnioittamia. Sinun hengityksesi siinä on kuin Allahin ylistyksen teko, sinun unesi on jumalanpalveluksen teko; sinun hyvät tekosi hyväksytään, ja sinun rukouksiisi vastataan. Siksi pyytäkää vilpittömin aikomuksin ja puhtain sydämin Allahia auttamaan teitä paastoamisessa ja Hänen Kirjansa lausumisessa tämän kuukauden aikana. Totisesti kirottu on hän, jolta evätään Allahin anteeksianto tämän ylevän kuukauden aikana.
 
Oi ihmiset! Paratiisin portit ovat avoinna; siksi pyydä Herraasi olemaan sulkematta niitä sinun kasvojesi edessä ja Helvetin tulen portit ovat lukittuina; siksi pyydä Herraasi olemaan avaamatta niitä sinulle. Saatanat ovat kahlehdittuja. Siksi pyydä Herraasi olemaan päästämättä heitä vapaiksi sinun yllesi.
 
Oi ihmiset! Kuka tahansa teidän keskuudessanne parantaa luonnettaan tämän kuukauden aikana, hänellä tulee olemaan kulkulupa ylittää silta (sirat) päivänä, jolloin ihmisten jalat tulevat lipsumaan. Kuka tahansa on lempeä orjiensa kanssa tämän kuukauden aikana, Allah tulee olemaan lempeä hänen kanssaan hänen tekojensa tilinteossa tuomiopäivänä. Kuka tahansa pidättää pahat tekonsa tämän kuukauden aikana, Allah tulee pidättämään Hänen vihansa päivänä, jolloin hän kohtaa Hänet. Kuka tahansa kunnioittaa orpoa tämän kuukauden aikana, Allah tulee kunnioittamaan häntä päivänä, jolloin hän kohtaa Hänet. Kuka tahansa ylläpitää tämän kuukauden aikana yhteyttä suhteidensa kanssa, Allah tulee ylläpitämään Hänen armonsa häntä varten päivänä, jolloin hän kohtaa Hänet. Kuka tahansa lausuu jakeen Koraanista tämän kuukauden aikana, hänen palkkionsa on kuin hänen, joka on täydellistänyt Koraanin lausumisen muiden kuukausien aikana.
 
Imaami Ali (rauha hänelle) sanoi: “On joitakin, jotka paastoavat, mutteivat saavuta paastostaan mitään paitsi janon; ja on joitakin, jotka rukoilevat, mutteivat saavuta rukouksistaan mitään paitsi väsymyksen.”
 
Imaami Al-Sadiq (rauha hänelle) sanoi: “Kun paastoat, sinun korviesi, silmiesi, hiustesi, ihosi, ja kaikkien sinun ruumiinjäsentesi pitäisi myös paastota.” Hän sanoi myös: “Paastoaminen ei ole ainoastaan pidättäytymistä ruoasta ja juomasta yksistään. Kun paastoat, suojele kieltäsi valehtelemiselta; alenna katseesi siltä, mitä Allah on kieltänyt sinua näkemästä; älkää tapelko toistenne kanssa; älkää olko kateellisia toisistanne; älkää panetelko toisianne; älkää käyttäytykö väärin toisianne kohtaan; ja älkää olko epäoikeudenmukaisia toisianne kohtaan. Pidättäytykää valheellisista syytöksistä, valehtelusta, taistelemisesta, epäilyksestä, panettelusta ja häväistyksestä. Olkaa heitä, jotka odottavat tuonpuoleista, ja odottakaa päiviänne odottaen sitä, mitä Allah on luvannut heille, jotka ovat valmistautuneet kohtaamaan Allahin. Teillä täytyy olla isäntäänsä pelkäävän orjan rauhallisuus, tyyneys, nöyryys, kuuliaisuus ja alistuneisuus; ja pelätkää Allahin kuritusta samoin kuin olkaa toiveikkaita hänen anteeksiantonsa suhteen.”
 
 
Viite: Nämä ja samankaltaiset hadithit hadith-kirjoissa sekä ‘Abbas al-Qummi’n Mafatihu ‘l-Jinan, s. 235-237
 
Lähde: A code of Practise for muslims in west in accordance with the edicts of Ayatullah al-Udhma as-Sayyid Ali al-Husaini as-Seestani, Translated by Sayyid Muhammad Rizvi
Author: Editor