Miksi muistella verilöylyä?

Allahin, Armeliaan Armahtajan Nimeen. Oi Allah! Lähetä siunauksesi lähettiläittesi päälle ja viimeisimmälle profeetallesi, Muhammadille, ja hänen puhtaalle ja puhdistetulle talonväelleen.

Esittely

Imaami Husainin (rauha hänelle) marttyyrikuoleman muistelemista ovat noudattaneet profeetta Muhammadin talonväen eli Ahlulbaitin (rauha heille) seuraajat vuosisatojen ajan. Silti monet muslimit paheksuvat sitä ajatellen, että se lisää muslimien jakautumista. Minun ymmärtääkseni tämä argumentti on perusteeton seuraavista syistä:

  • Imaami Husain (rauha hänelle) ja hänen vastustajansa Yaziid ovat taivaallisen asteikon vastakkaisissa päissä. Ei ole yhtään muslimikoulukuntaa, joka epäilisi imaamin (rauha hänelle) puhtautta ja pätevyyttä. Oikeamieliset muslimit myös tietävät, että imaami Husain (rauha hänelle) on profeetta Muhammadin (rauha hänelle ja hänen perheelleen) rakas lapsenlapsi, ja että hän on Paratiisin nuorukaisten johtaja. Toisaalta Yaziid on epähyväksyttävä kenelle tahansa muslimille, ja jokainen muslimi tuomitsee hänet, ja jatkaa sen tekemistä hänen syntiensä vuoksi ja rikosten, joita hän teki profeetan talonväkeä eli Ahlulbaitia (rauha heille) vastaan. Niin selvän eron takia ei pitäisi olla mitään hämmennystä muslimien keskuudessa koskien suuren imaamin muistelemista. Yhdenkään muslimiryhmän ei pitäisi olla suuttunut kuullessaan totuuden suuresta imaamista ja hänen vastustajastaan Yaziidista!
  • Imaami Husain (rauha hänelle) ja loput Ahlulbaitista (rauha heille) eivät saaneet eläessään oikeudenmukaisuutta ja kunnioitusta osakseen muslimien puolelta, samalla kun loput profeetan (rauha hänelle ja hänen perheelleen) seuralaisista saivat sitä niin paljon kuin he ansaitsivat (tai enemmän). Lähettilään talonväeltä kiellettiin jopa oikeus elää ja tuntea turvallisuutta. Siksi muslimien pitäisi yrittää korjata historian virhe paljastamalla näiden arvovaltaisten ihmisten hyveet.
  • Näiden ihmisten nimien elossa pitäminen on muslimien eduksi. Allahin lähettiläs, Muhammad (rauha hänelle ja hänen perheelleen) sanoi, kun hän oli palaamassa jäähyväispyhiinvaellukseltaan, Ghadir Khummissa:

Olen tulemaisillani Herran kutsumaksi poistua tästä maailmasta ja vastaamaisillani Hänen kutsuunsa. Jätän teille kaksi arvokasta asiaa, toinen niistä on isompi kuin toinen: Jumalan Kirjan ja talonväkeni. Varokaa kuinka kohtelette näitä kahta minun jälkeeni, koska ne eivät eroa toisistaan kunnes ne liittyvät seuraani tuomiopäivänä.

Lähdeviitteet:

  • Mustadrak al Hakim, osa 3, s. 109
  • Sahih Tirmizi, osa 2, s. 307
  • Musnad Ahmed Hanbal, osa 3, s. 14, 217
  • Khasais al Nasai, s 30
  • Sahih Muslim, osa 4, s. 1286, hadith 5920
  • ja monia muita

Siten heidän muistonsa kunnioittaminen ja ihmisille kertominen heistä olisi Allahin lähettilään (rauha hänelle ja hänen perheelleen) neuvon mukaista, ja tarjoaisi muslimeille sen, mitä he tarvitsevat johdatuksesta.

Tämän suuren marttyyrin historia on koulu totuuden etsijöille. Jokainen muslimi voi oppia valtavasti pyhästä uhrauksesta ja imaamin rohkeudesta. Muslimit kamppailevat edelleen samankaltaisten olosuhteiden alla kuin ennenkin. Korruptio on edelleen vallalla yhteiskunnassamme ja tyrannit kuten Yaziid eivät ole harvinaisuus muslimi- ja ei-muslimi-valtioissa, mutta meillä ei ole miehiä kuten imaami Husain (rauha hänelle). Onneksi tämä muisteleminen tarjoaa muslimimaailmalle joitakin hänen erinomaisista oppilaistaan.

Lähdeviite: Imam Hussain – Leader of Martyrs, Muhammad Jawad Chirri, artikkeli poimittu sivulta www.al-islam.org

Author: Editor