Rukouksen tärkeydestä ja sen säännöistä

Namaz (rukous) on paras teko kaikista jumalanpalvelusteoista. Jos Allah, Kaikkivaltias, hyväksyy sen, kaikki muutkin jumalanpalvelusteot tulevat hyväksytyiksi.

Rukousten suorittaminen viisi kertaa päivän ja yön aikana puhdistavat meitä synneistä samalla tavalla kuin puhdistautuminen viisi kertaa päivän ja yön aikana puhdistaa ruumiimme kaikesta epäpuhtaudesta ja liasta.

On sen arvon mukaista, että rukoukset suoritettaisiin täsmällisesti. Henkilö, joka pitää rukouksia jonain tavallisena ja ei-tärkeänä on samanlainen kuin ei rukoilisi lainkaan. Pyhä profeetta (rauha hänelle ja hänen perheelleen) on sanonut, että henkilö, joka ei kiinnitä mitään tärkeyttä rukouksiin ja suhtautuu niihin jonain merkityksettömänä ansaitsee rangaistuksen tuonpuoleisessa.

Kerran, kun pyhä profeetta (rauha hänelle ja hänen perheelleen) oli läsnä moskeijassa (Masjidun Nabi), eräs mies astui sisään ja aloitti rukoilemisen, muttei suorittanut ruku’ta ja sajda’a kunnolla. Pyhä profeetta (rauha hänelle ja hänen perheelleen) sanoi: “Jos tämä mies kuolee ja hänen rukouksensa jatkuvat tällä tavalla, hän ei eroa minun uskonnostani.” Täten henkilön ei pitäisi suorittaa rukouksiaan kiireellä. Suorittaessaan rukouksia henkilön pitäisi muistaa Allahia lakkaamatta ja suorittaa rukouksensa nöyrästi ja täydellä juhlallisuudella. Hänen tulisi pitää mielessään Kaikkivaltiaan Allahin Suuruus, jonka kanssa hän on yhteydessä suorittaessaan rukouksiaan ja hänen tulisi suhtautua itseensä nöyränä ja merkityksettömänä Hänen Suuruutensa ja Kunniansa edessä. Ja jos henkilö pitää itsensä syventyneenä näihin ajatuksiin suorittaessaan rukouksensa, hän tulee välinpitämättömäksi ja piittaamattomaksi itsestään aivan kuten nuoli vedettiin pois uskovaisten johtajan (Amirul-Muminin), Imaami Alin (rauha hänelle) jalasta sillä välin, kun hän oli rukoilemassa, mutta hän ei tullut tietoiseksi siitä.

Sen lisäksi hänen, joka suorittaa rukouksia, tulisi olla katuvainen ja tulisi pidättäytyä kaikista synneistä ja erityisesti niistä, jotka ovat esteenä rukouksen hyväksymisen tiellä (esim. kateus/mustasukkaisuus, ylpeys, panettelu, haram-asioiden syöminen, alkoholijuomien juominen, khumsin ja Zakatin maksamatta jättäminen). Itseasiassa, hänen tulisi pidättäytyä kaikista synneistä. Samoin, hänen tulisi välttää tekoja, jotka vähentävät rukouksista saatuja palkkioita, kuten rukoilemista silloin, kun hän on unelias tai levoton, koska hänellä on tarve virtsata, ja suorittaessaan rukouksiaan hänen ei pitäisi katsoa ylös taivaalle. Toisaalta, hänen tulisi suorittaa tekoja, jotka kasvattavat palkkiota, kuten käyttää aqiq’ia, pukeutua puhtaisiin vaatteisiin, kammata hiukset, harjata hampaat ja käyttää hajustetta.

Lähde: Islamic Laws, English Version of Taydhihuh Masae’l According to the Fatawa of Ayatullah al Uzama Syed Ali al-Husaini Seestani

Author: Editor